Negroni sbagliato

Negroni Sbagliato yra improvizacija, klasikinį Negroni kokteilį paverčianti putojančiu atradimu. Traškus Prosecco putojimas pakelia tradicinį Negroni į kitą lygį, suteikdamas lengvesnį ir putojantį potyrį. Nuo Negroni Sbagliato atsiradimo, jis tapo mėgstama klasika, garsėjančia dėl lengvo ir putojančio charakterio. Nesvarbu, ar mėgaujatės kaip aperityvu prieš valgį, ar kaip gaivinantį gurkšnį šiltą popietę, šis kokteilis džiugina kokteilių entuziastus visame pasaulyje. 

negroni sbagliato kokteilis kartus kokteilis kokteilis su vermutu

Ingredientai

negroni sbagliato kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Pradėkite pripildydami stikinę ledo kubeliais.
  2. Į stiklinę įpilkite 30ml Campari, suteikiančio kokteiliui kartumo ir ryškią raudoną spalvą.
  3. Užpilkite 30ml saldaus vermuto, kuris suteiks gėrimui saldumo ir kompleksiškumo.
  4. Ant viršaus pilkite prosecco arba putojanti vyną.
  5. Švelniai išmaišykite ingredientus, kad skoniai harmoningai susimaišytų.
  6. Papuoškite apelsino skiltele, suteikdami gėrimui citrusinio aromato ir vizualinio patrauklumo.
negroni sbagliato kokteilis su campari kartus kokteilis

Negroni sbagliato – kokteilio istorija

Negroni Sbagliato, nuostabi klasikinio Negroni atmaina, turi žavingą ir atsitiktinę istoriją, kuri prasidėjo Milane, Italijoje, septintojo dešimtmečio pabaigoje garsiajame Bar Basso.

Kaip pasakojama, užimtas barmenas Bar Basso ruošė įprastą Negroni. Tačiau užuot siekęs įprasto džino butelio, jis per klaidą pagriebė putojančio vyno, prosecco, butelį. Nepastebėjęs savo klaidos, jis kokteilį papildė Campari ir saldžiu vermutu, atsitiktinai sukurdamas Negroni su putojančiu vynu.

Paragavus atsitiktinio kūrinio iš karto buvo matyti, kad ši klaida privedė prie kažko ypatingo. Tiek barmeną, tiek lankytojus sužavėjo putojantis vynas.

Terminas „Sbagliato“ italų kalboje reiškia „klysta“ arba „neteisingas“, atspindintis netyčinį kokteilio atsiradimo pobūdį. Nepaisant atsitiktinių šaknų, „Negroni Sbagliato“ sparčiai išpopuliarėjo „Bar Basso“ ir už jos ribų, galiausiai užsitikrindamas savo vietą klasikinių kokteilių pasaulyje.

Dalintis šiuo receptu: