Negroni
Negroni kokteilis, italų klasika, peržengusi laiką, yra išskirtinio charakterio ir nepajudinamo rafinuotumo kokteilis. Paprastas, tačiau meistriškas lygių dalių džino, saldaus vermuto ir Campari derinys Negroni atskleidžia drąsių ir kartokų skonių simfoniją, kuri žavi išrankųjį gomurį.
Nesvarbu, ar mėgaujamasi kaip aperityvas, skatinantis apetitą, ar kaip vakarinis gėrimas, Negroni išlieka išliekančia ikona kokteilių pasaulyje. Negroni – šedevras, kuris ir toliau įkvepia ir džiugina kokteilių entuziastus visame pasaulyje.
Ingredientai
Negroni kokteilis:
- Džinas 30ml
- Saldus vermutas 30ml
- Campari 30ml
- Apelsino žievelė
Gaminimo procesas
- Pradėkite pripildydami maišymo stiklinę ledo kubeliais.
- Įpilkite 30ml mėgstamo džino, kokteilį įkvėpdami dvasios botaniniais niuansais, kurie suteikia skonio profiliui gilumo.
- Užpilkite 30ml saldaus vermuto, suteikiančio švelnaus saldumo, kuris atsveria būsimą kartumą.
- Įpilkite 30ml Campari – tamsiai raudono atspalvio itališko aperityvo, kuris suteikia tvirto kartumo ir išryškina išskirtinį Negroni skonį.
- Gerai išmaišykite mišinį, kad ingredientai susijungtų ir harmonizuotųsi, sukurdami vientisą skonių integraciją. Maišyti apie 15-20 sekundžių.
- Išspauskite citrusinius aliejus iš apelsino žievelės ant kokteilio. Apelsino žievele prabraukite stiklinės briauną, taip padengdami kraštą apelsino naturaliais aliejais. Įmeskite žievelę į stiklinę.
Negroni kokteilis – istorija
Negroni istorija yra įspūdinga, kilusi iš Florencijos, Italijoje, XX amžiaus pradžioje. Istorija sukasi aplink grafą Camillo Negroni, džentelmeną, žinomą dėl savo potraukio drąsiems skoniams ir troškimo ko nors stipresnio nei populiarusis Americano kokteilis.
Pasak legendos, XX amžiaus 20-ajame dešimtmetyje grafas Negroni kreipėsi į Fosco Scarselli, žymiosios Caffè Casoni Florencijoje barmeną, prašydamas sukurti stipresnę Americano kokteilio versiją. Kad kokteilis būtų dar stipresnis, gazuotas vanduo buvo pakeistas džinu, sukuriant pagrindą to, ką dabar žinome kaip Negroni.
Džino pridėjimas suteikė kokteiliui naują dimensiją, padidindamas jo stiprumą ir sudėtingumą. Grafo bendravardis gėrimas greitai išpopuliarėjo tarp miesto socialistų ir tapo populiariausiu Caffè Casoni užsakymu.
Negroni kokteilio šlovė išsiplėtė už Florencijos ribų ir pasiekė platesnę auditoriją kaip grafo pageidaujamas gėrimas. Kokteilis įsitvirtino miksologijos pasaulyje, garsėjantis paprastu, bet stipriu lygių dalių džino, saldaus vermuto ir kartaus aperityvo Campari deriniu.
Bėgant metams Negroni tapo pasauline ikona, kuri vystosi su variacijomis, kurios pagerbia originalą ir leidžia kūrybiškai interpretuoti. Dėl išskirtinio skonio profilio, kuriam būdingas puikus kartaus ir saldaus balansas, Negroni kokteilis tapo nesenstančia klasika, kurią visame pasaulyje puoselėja kokteilių entuziastai.
Ilgalaikis Negroni palikimas liudija ne tik puikų jo skonį, bet ir intriguojančias istorijas bei asmenybes, įtrauktas į jo istoriją. Nesvarbu, ar geriamas prašmatniame itališkame bare, ar kruopščiai pagamintas namuose, Negroni kokteilis išlieka nesenstančios elegancijos ir gerai subalansuoto kokteilio meno simboliu.
Kitos Negroni kokteilio interpretacijos:
- Americano – kokteilio pirmtakas, vietoj džino, naudojamas gazuotas vanduo
- Boulevardier – vietoj džino, naudojamas burbonas
- Negroni sbagliato – vietoj džino, naudojamas prosecco arba kitos rūšies putojantis vynas
- White negroni – vietoj Campari ir saldaus vermuto, yra naudojamas Suze ir Lillet Blanc