Boulevardier

Boulevardier kokteilis yra paryžietiška klasikinio itališko kokteilio interpretacija. Gimęs XX a. 20-ajame dešimtmetyje, emigrantų ir literatūrinių salonų laikais, šis gėrimas sklandžiai sujungia viskio sodrumą su saldaus vermuto sudėtingumu ir karčia Campari intriga.

Rafinuota skonių kompozicija Boulevardier siūlo kelionę šurmuliuojančiomis XX a. 20-ojo dešimtmečio Paryžiaus gatvėmis. Gilus gintaro atspalvis ir aromatingos citrusinių vaisių natos sukuria tiesioginį žavesį, kviesdami žinovus pasimėgauti klasikinės elegancijos akimirkomis.

boulevardier kokteilis su viskiu

Ingredientai

Boulevardier kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Pradėkite pripildydami maišymo stiklinę ledo kubelių, sukurdami pagrindą Boulevardier išskirtiniam skonių susimaišymui.
  2. Įpilkite 30ml burbono arba ruginio viskio, suteikdami tvirtą ir šildantį kokteilio pagrindą.
  3. Užpilkite 30ml saldaus vermuto, pridedant aksominio saldumo sluoksnį, kuris papildo viskio gylį.
  4. Įpilkite 30ml Campari, tamsiai raudono atspalvio itališko aperityvo, suteikdami kokteiliui žavingo kartumo, išskiriančio Boulevardier.
  5. Gerai išmaišykite mišinį, kad ingredientai susijungtų ir harmonizuotųsi, sukurdami skonių simfoniją.
  6. Išspauskite citrusinius aliejus iš apelsino žievelės ant gėrimo. Įmeskite žievelę į stiklinę, kad gautumėte kvapnų garnyrą.
boulevardier kokteilis su viskiu

Boulevardier – kokteilio istorija

Boulevardier kokteilio istorija susipina su spalvingu emigrantų ir literatūros veikėjų pasakojimu gyvybingame XX a. praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ypač Paryžiaus meno centruose. Boulevardier iš esmės yra transatlantinė klasikinio kokteilio Negroni variantas.

Pasakojama, kad Boulevardier pirmą kartą sukūrė Erskine Gwynne, amerikietė emigrantė ir literatūros žurnalo „Boulevardier“ įkūrėja. Gwynne, persikėlusi į Paryžių, dažnai lankėsi garsiame bare Harry’s New York – miesto kūrybinių protų susibūrimo vietoje. Įkvėpta Negroni, bet pomėgis viskiui, Gwynne paprašė džiną pakeisti burbonu arba ruginiu viskiu, taip atsirado Boulevardier.

Pats kokteilio pavadinimas reiškia pagarbą Gwynne žurnalui, įkūnijančiam bulvarininko dvasią – rafinuotą miesto socialistę, vaikštinėjančią Paryžiaus bulvarais. 

Šiandien Boulevardier yra klasikinis kokteilis, branginamas dėl harmoningo viskio, saldaus vermuto ir Campari mišinio. Jo populiarumas bėgant metams tik augo, o šiuolaikiniai miksologai eksperimentuoja su įvairiais variantais, pagerbdami nesenstančią šio Paryžiaus kūrinio žavesį. Boulevardier, pasižymintis istoriniu žavesiu ir sudėtingu skonio profiliu, išlieka eros, kai kūrybiškumas, kultūra ir kokteiliai susiliejo šviesos mieste, simboliu.

Dalintis šiuo receptu: