
Bee’s knees
Bee’s Knees yra klasikinis kokteilis, atsiradęs JAV draudimo laikais, kai naminių stipriųjų gėrimų kokybė dažnai nesuteikdavo daug norimų rezultatų. Šis kvapnus ir gaivus gėrimas išpopuliarėjo kaip sumanus būdas užmaskuoti ne tokį idealų naminio džino skonį, derinant jį su medumi ir citrusiniais vaisiais. Kokteilis Bee’s Knees yra žinomas dėl puikaus medaus skonio natų, citrinų sulčių citrusinio ryškumo ir džino augalinių natų derinio. Medaus sirupas ne tik pasaldina gėrimą, bet ir suteikia sodraus skonio gylio.

Ingredientai
bee's knees kokteilis:
- Džinas 50ml
- Citrinos sultys 25ml
- Medaus sirupas (1:1 medaus ir karšto vandens) 15ml
Gaminimo procesas
- Pripildykite kokteilių plaktuvą ledukais.
- Į plaktuvą įpilkite džino, medaus sirupo ir šviežių citrinų sulčių.
- Kruopščiai suplakite ingredientus apie 10-15 sekundžių, kad mišinys atvėstų.
- Mišinį perkoškite į atšaldytą kokteilio taurę.
- Papuoškite džiovintu citrinos griežinėliu.

Bee’s knees – kokteilio istorija
Kokteilio Bee’s Knees šaknys yra Jungtinėse Valstijose draudimo eroje, kuri truko 1920–1933 m. Tuo metu alkoholinių gėrimų gamyba, pardavimas ir gabenimas buvo uždraustas, todėl išaugo speakeasy barų populiarumas ir naminių gėrimų vartojimas.
Kokteilio kūrimas dažnai siejamas su poreikiu užmaskuoti stiprų ir kartais nemalonų naminio ar vonioj gaminto džino skonį, įprastą per draudimą. Medaus ir citrinos derinys kokteilyje padėjo pasaldinti ir pagardinti džiną, todėl jis tapo skanesnis.
Pats terminas „Bee’s knees“ buvo populiarus slengo posakis XX a. 20-ajame dešimtmetyje, reiškiantis kažką išskirtinio ar puikaus. Kokteilis greičiausiai įgavo šį pavadinimą kaip būdą pabrėžti savo puikų skonį.
Nors šis kokteilis su džinu išpopuliarėjo draudimo laikotarpiu, per ateinančius dešimtmečius jo populiarumas išblėso, galbūt dėl pagerėjusios parduodamų spiritinių gėrimų kokybės. Tačiau pastaraisiais metais atgimus susidomėjimui klasikiniais kokteiliais ir miksologija, Bee’s Knees kokteilis atgijo. Barmenai ir entuziastai vertina jo paprastumą, subalansuotą skonio profilį ir istorinę reikšmę, todėl tai yra žavus ir ilgalaikis kokteilis, kuriuo ir šiandien mėgaujamasi.